Jump to content

Neil deGrasse Tyson: az univerzum 8 percben

2015. 07. 23. 13:00

Készen állsz arra, hogy Neil deGrasse Tyson interpretációjában megismerkedj az univerzummal és számos koplex asztrofizikai koncepcióval egyszerű szavak formájában? Ne aggódj, elég mindössze 8 percet szánnod a gyorstalpalóra.

Még arra sincs szükséged, hogy egy gimnáziumi tanóra hosszát töltsd a Cosmos egyik epizódjának nézésével. Egy nagyon rövidke videóról van itt szó. A híres asztrofizikus által nemrégiben posztolt népokosító kisfilm 8 percbe sűríti bele az univerzum történetének alapjait egészen a Nagy Bummtól az emberiség születésééig.

A klipp felhívja rá a figyelmet, hogy sok minden, amit természetesnek veszünk, mint a gravitáció vagy az egyes anyagok jelenléte, mind az univerzum kialakulásának első pillanataiban kapták meg mostani formájuk alapjait, sőt arra is kitér, hogy naprendszerünk főként óriási csillagoknak köszönhetően létezését. Ez talán úgy hangzik, mintha sok mindent kéne egyszerre megemésztened, ám mégis rendkívül megközelíthető formájának hála szívesen ajánljuk Neil deGrasse Tyson videóját minden érdeklődőnek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra