Jump to content

Művészet és technológia: kaleidoszkóp az SXSW-n

2015. 03. 15. 12:00

Noha a technológia rengeteg kreativitást igényel, ez mégsem mindig látványos kívülről. Ez azonban abszolút nem igaz az 3M hatalmas kültéri installációjára, mely az SXSW rendezvényén kapott helyett és egyaránt nagy szerepet játszik benne a művészet és a technológia is.

Igazi tömegeket vonzott a Life With 3M kiállítása, melyet a szabadban, a Brush Square városi parkban helyeztek el. A designerek és tudósok közös munkájaként született absztrakt sátorszerű építmény szépséges pasztellszínekkel kápraztatta el látogatóit.

Nem a színorgia volt azonban az egyetlen látnivaló. A dolog különlegessége a sátor anyaga, az 3M Dichroic filmréteggel bevont üveg, mely prizmaként bontja fel a beérkező napfényt és világítja meg a szívárvány minden árnyalátával a bent tartózkodókat és a padlót. A rendezvény résztvevői a tarka mennyezet alatt demókat is nézhettek, miközban a tavasz minden színe világított rájuk.

Sermud Buni, kreatív szakember a BBDO-nál és a 3M reklámügynökségénél egy pár percben el is magyarázta az installáció lényegét.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra