Jump to content

Elon Musk netet visz az űrbe

2015. 01. 18. 14:00

A tegnap este folyamán kiderült a SpaceX konferencia eseménye során Seattle-ben, hogy Amerika egyik kedvenc milliárdosa, Elon Musk azt tervezi, hogy tíz milliárd dollárból az űrben is kiépíti az internetet.

A Bloomberg híradása szerint Musk azt tervezi, hogy ezzel azt is megváltoztatja, ahogy a Földön az internet általánosságban működik, így végre nem a routerek és hálózatok közt a felszínen keringenének az adatcsomagok, hanem mennének egyenesen az űrbe, ahol a műholdak kommunákciója során érnének célt.

Musk egyelőre nem nevezte még el a projektet, ám az események székhelyeként a SpaceX új, seattle-i irodáját jelölte meg. A milliárdos víziója szerint azonban ez nem csak nekünk fontos, hanem azért is, hogy a Marson is legyen internet, ahogy ő állítja: "Lényeges, hogy a Marsnak is legyen egy globális kommunkációs hálózata."

A SpaceX egy saját műhold hálózatot fog kiépítani és működtetni, melyek némiképpen alacsonyabban keringenek majd az átlagosnál, hogy így csökkentsék a kommunikációs időből adódó lagot.

Előreláthatóan a rendszer kiépítéséhez egy nagyon hosszú út vezet, ám Musk elmondása szerint ezt a SpaceX befektetésként látja, mely szüklséges, ha város szeretnének létrehozni a Marson.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: linkedin.com és thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra