Jump to content

A Pizza Hutban a szemeden látják, hogy mire vágysz

2014. 11. 29. 20:00

A Pizza Hut újdonsága ezúttal nem egy igazi olaszos tésztakülönlegesség, hanem egy olyan étlap, mely a szemmozgásodból képes megállapítani, hogy milyen feltétekre vágysz még mielőtt a döntés megszületne a fejedben. Hagynád, hogy a tudatalattid döntsön helyetted?

Amikor egy átlagos menüt böngészel, akkor gyakran nem pusztán az jár a fejedben, hogy mit is szeretnél enni, hanem gyakran alkudozni kezdesz magaddal. A pármai sonka talán egy kicsit költséges, bár desszert nélkül még benne vagy a keretben? Tudod egyáltalán ilyenkor, hogy mire is vágysz valójában?

A Pizza Hut szeretne segíteni, hogy igazán őszinte legyél magadhoz és ne engedd a zsugori felednek, hogy lebeszéljen azokról a finomságokról, melyeket a hasad igazán kíván. Triplasajtos-bacönös pizza fekete olívabogyóval? Hajrá!

Az úgy nevezett „Subconscious Menu” azaz a Tudalatti Étlap alapja a Tobii szemkövető technológiája, mely egyszerűen csak 20 pizzafeltét képét mutatja és vizsgálja, hogy melyik lehetőségekkel „szemezel” a legtöbbet. (lásd bővebben az alábbi videóban) Az egész folyamat mindössze 3 másodpercet vesz igénybe. Ezalatt a legtöbbet nézegetett feltét lesz a befutó.

A Pizza Hut elmondása szerint a Tudatalatti Étlap még tesztelés alatt áll, ám állítólag a kísérletek során 98%-os sikerrátát produkált, így esélyes, hogy hamarosan te is megismerkedhetsz vele az éttermekben.

https://www.youtube.com/watch?v=HRFn32N7KFY

Forrás: engadget.com

Fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra