Jump to content

Azonosítsd a madarakat hangjuk alapján a Warblr-rel

2014. 11. 02. 14:00

A technológia néha egészen csodás dolgokra képes. Jelen esetben a Warblr alkalmazására gondolunk, mely hangfelismerést és a telefonod GPs adatait használva azonosítja az énekes madarakat. Szárnyaslesre fel!

Az alkalmazás igazán egyszerűen működik. Először felderíti, hogy merre jársz (elsőként csak Angliát fogja ismerni, ám ez nem sokára változik), majd ebből kiindulva leszűkíti a lehetőségeket a környéken élő madarakra. A Kickstarter oldal leírása szerint ezután következik, hogy valóban beazonosítja a legesélyesebb gyanúsítottakat. Ez eddig meglehetősen szimpla dolog.

Az alkalmazás fejlesztői szerint hamarosan geo-tracking is kerül az opciók közé, mely igazán a zoológusok és ökológusok örömére szolgál majd, ha mondjuk vándorlási minták kutatására szeretnék használni az alkalmazást.

Az app pontossága egészen jó, jelenleg 95% körül jár megfelelő körülmények közt használva. Az adatokat pedig egy brazil madárfigyelő intézet emberei hitelesítették.

A jelenlegi tőkegyűjtés állása szerint máris 7 850 dollár gyűlt össze a megcélzott 80 000-ből. Az alkotók reménye szerint az alkalmazás jövő tavasszal kaphat szárnyra, amikor az ég ismét megtelik madarakkal. Ha szeretnéd támogatni a kezdeményezést, akkor legalább 25 fontot avagy 40 dollárt kell bedobnod a kasszába.

https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/1420002/video-456620-h264_high.mp4

Forrás: https://www.kickstarter.com/projects/1190241008/warblr-an-app-that-recognises-birds-from-their-son?ref=nav_search

Fotó: mkalty.org és tert.am

Írta: Ambróz Nóra