Jump to content

Az egyik első olasz elektronikus autóremek

2014. 10. 16. 16:00

Az olasz luxus autómárkák ugyan hajlandóak voltak hellyel közzel hybrideket bemutatni, ám valahogy mindenki vonakodott a tisztán elektronikus változattól. Ez annyira talán nem is meglepő, hiszen a nemzet autói éppen gyönyörűen dörmögő benzinmotorjaikról lettek híresek. Előfordulhat azonban, hogy ezt az üzletstratégiát hamarosan újra át kell majd gondolniuk.

Akad az olasz luxus márkák közt egy viszonylag ismeretlen, a Tecnicar, akik eddig egy kellemes városi autón kívül nem sok mindent villantottak, ami okot adhatna jelentősebb hírnévre, ám a változás már folyamatban van. A cég bejelentése szerint készülőben van az olaszok egyik első szupergyors elektronikus autója, a Lavinia SE.

Az elkészült jármű képes lesz 800 lóerőt produkálni avagy 100 km/h-ra gyorsulni mindössze 3,5 másodperc alatt. Ez éppen csak elmarad egy Ferrari 458 Italia mögött. Fürgeségét a Lavinia könnyű, szénszálas vázának köszönheti, melyhez nagy teherbírású kerámia fékek szolgáltatják a megfelelő biztonságot. Ráadásul nem csak a városban állja meg a helyét.

Az autóról készült képekben egyetlen szomorú dolog van: mindegyik 3D renderelt egyelőre, ugyanis a Lavinia SE még nem valóság. A Tecnicar jelenleg Szicíliában szorgosan dolgozik az első prototípuson, melyet majd jövő év áprilisában egy show keretein belül készülnek bemutatni. Természetesen még nincsen biztos kiadási dátum vagy ár, abban azonban szinte biztosak lehetünk, hogy a környezetbarát járgány még dollárban számolva is legalább hatszámjegyű summába fog fájni.

Forrás és fotó: engadget.com és carbodydesign.com

Írta: Ambróz Nóra