Jump to content

A Tesla bemutatja: 60D, 85D és P85D

2014. 10. 12. 20:00

Nem csak a levegőbe beszélt Elon Musk, amikor valamiféle rejtélyes „D”-ről tweetelt. Amit azonban a Tesla az új D-szériaként bemutatott az számos várakozást felülmúlt. Készülj fel, mert duplamotoros, négykerékmeghajtású, autopilótával felszerelt szuperautók következnek!

Ahogy Elon Musk is megmondta, a Tesla valóban felfedte a D-t október 9-én. Az ígéret ugyan kissé kétértelműen volt megfogalmazva, de a cég legalább tartotta a szavát.

A Los Angeles-i bemutató során, maga a vezérigazgató rántotta le a leplet a Tesla Motors legújabb remekműveiről. A duál-motoros, négykerékmeghajtású csodák a már létező Model S szedán felfrissített kiadásai. Alapvető tulajdonságuk, hogy nem csak az autó elejében, de a hátuljában is van egy motor, így százra mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsulnak. A D-széria három változatban kerül majd eladásra: 60D, 85D és P85D is lesz belőle.

Ez azonban még egyáltalán nem minden. A Tesla mérnökei az autókat olyan radarokkal szerelték fel, melyekkel gyerekjáték lesz hóviharban vagy ködben vezetni, ugyanis ezeken simám keresztül látnak. Ezen felül fantasztikus 360 fokos látószöggel rendelkező képfelismerésre képes kamerák és egy szintén teljes körben érzékelő ultraszonikus szonár is van a fedélzeten. Mindez lehetővé teszi az autó számára az okos auto-pilóta módot – mintha csak a jövőben járnánk...

Jöjjön azonban a kellemetlen rész: piszkos anyagiak. A 60D busás 71 070 dollárba (16 950 000 Ft) fog kerülni, míg a csúcskategóriás P85D-nek 120 170 dollárra (29 090 000 Ft) rúg az ára.

Forrás és fotó: thenextweb.com, onlinesocialmedia.net és mercurynews.com

Írta: Ambróz Nóra