Jump to content

Az ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje Magyarországon

2020. 09. 25. 20:00

Az ÉletMentő applikáció nyerte el az Év digitalizációs projektje címet és megkapta a Gyurós Tibor-díjat is, amellyel a hazai digitalizáció fejlődésében aktívan szerepet vállaló személyeket és vállalkozásokat ismerik el - tudatta az Országos Mentőszolgálat közleményben pénteken az MTI-vel.

Az ÉletMentő közérdekű, ingyenes egészségügyi alkalmazás célja, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé tegye a segélyhívást a bajbajutottaknak. Az applikáció pontos helymeghatározást ad a mentőknek és megjeleníti az előre feltöltött egészségügyi adatokat, továbbá tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét és egy elsősegélynyújtó kisokost.

Az applikáció menüje a közelmúltban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos elemekkel is bővült, a felmerülő kérdések megválaszolását chatbot segíti. A díjnyertes applikációt már félmillióan használják, és jelenleg is az egyik legnépszerűbb ingyenes egészségügyi alkalmazás a magyarországi letöltési listán.

Az ÉletMentő applikáció az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány közösen fejlesztése.

(Forrás: sikeresceg.co.hu,itmozaik.co.hu; MTI/Fotó: pixabay.com)