Jump to content

Hatszáz alkalmazást távolított el a Google az idegesítő reklámjaik miatt

2020. 02. 25. 10:35

A Google a proaktív intézkedései részeként 600 olyan alkalmazást távolított el a Google Play Áruházból, amelyek az okostelefonokat hirdetésekkel árasztották el.

A Samsungtól a Huaweiig az Android okostelefonok a világon a legnépszerűbb készülékek. Azonban ha Android eszközt használ, akkor érdemes megfontolnia, mely alkalmazásokat telepíti – írta a Mirror.

A Google most 600 olyan applikációt törölt a letöltésekre és vásárlásokra szolgáló Play Áruházból, amelyek megkeserítették az Android-felhasználók életét.

Az esetről szóló blog-bejegyzésében Per Bjorke, a Google hirdetésforgalmi minőségének vezető termékmenedzsere elmondta: folyamatos erőfeszítéseik részeként – az újonnan kifejlesztett technológiák segítségével – közel 600 alkalmazást távolítottak el és tiltottak be, mert azok megsértették a hirdetési irányelveiket.

Az eltávolított alkalmazások bosszantó hirdetésekkel bombázták a felhasználókat az applikáción belül, valamint akkor is, amikor a felhasználók nem használták őket aktívan.

Ez egy invazív manőver, amelynek eredményeként rossz felhasználói élmények tapasztalhatók, amelyek gyakran megzavarják az eszköz kulcsfontosságú funkcióit is. Emellett ez a módszer véletlenszerű kattintásokhoz vezethet, így pazarolják a hirdetők pénzét” – fejtette ki Bjorke.

Hozzátette: az érvénytelen forgalmat generáló fenyegetések észlelése és megelőzése érdekében folytatják beruházásaikat az új technológiákba.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)