Jump to content

Nem kell sokat várni a Samsung új csodakütyüjére

2020. 02. 20. 13:50

Alig pár hónappal a Galaxy Fold megjelenése után február 21-én már kapható lesz a magyar boltokban a dél-koreai gyártó legújabb összehajtható csúcskészüléke, a Z Flip. 

A Galaxy Fold Európában az első hajlítható kijelzős okostelefonként lett beharangozva, de a képernyő sérülékenysége miatt az első szériákat visszahíva és ősszel egy biztosabb, javított verziót dobott piacra a Samsung – írta a Businessinsider. 

Itthon decemberben debütált a mobilként és tabletként egyaránt működő készülék. Előbbi esetben egy 4,6, utóbbinál egy 7,3 hüvelykes csúcskategóriás gépet kapunk. Persze ennek megvan az ára, előfizetéstől függően 700 és 900 ezer forintot kell adni a Foldért.

A Samsung kedden mutatta be legújabb Galaxy S20 modelljét, de a show-t az összehajtható Z Flip , amelyre várhatóan egy új szériát építenek, lopta el.

A Foldhoz képest vékonyítottak a képernyő hajlítható üvegfelületén és a készülék 200 ezer összehajtást bír el. A méret is csökkent, amely összehajtva egy sminktükörre emlékeztet. Kihajtva egy 6,7 hüvelykes 2636×1080 pixel felbontású OLED kijelző tárul elénk, lekerekített sarkokkal és viszonylag minimális keretekkel.

A technikai tulajdonságok is meggyőzek. 8GB belső memória, 256Gb háttértár, ultraszéles látószögű 12 megapixeles kamera, 4K UHD videó, mindez 180 gramm tömeggel és 3,300 milliamperórás akkumulátorral.

Az Egyesült Államokban napokon belül megkezdődik az előrendelés. Az első vásárlók  1,380 dolláron juthatnak hozzá a csúcstelefonhoz, ez mintegy harmadával kevesebb, mint amennyiért a Foldot dobták piacra fél éve. Itthon több mint félmillió forintba kerül majd a Z Flip az előzetes hírek szerint.

(Forrás: itmozaik.co.hu;gamerguru.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)