Jump to content

A Nokia 7 Plus és a Nokia 6.1 is Android 10-re vált januárban

2020. 01. 14. 22:56

A Nokia 7 Plus és a Nokia 6.1 – csatlakozva a Nokia 7.1, a Nokia 9 PureView és a Nokia 8.1 típusú készülékekhez – szintén megkapja a legújabb Android főverzióját, ráadásul még januárban érkezik a frissítés.

A frissítéssel hatra emelkedik az Android 10-et futtató Nokia okostelefonok száma, a HMD Global pedig teljesíti ígéretét, mely szerint 2020 első negyedévében újabb három készülékre teszi elérhetővé a legfrissebb rendszert – jelentette be sajtóközleményében a HMD Global.

A Nokia ezzel továbbra is élen jár a rendszerfrissítésekben, és az egyik legrövidebb idő alatt Android 10-re váltó márka. A Nokia 7 plus és a Nokia 6.1 is tagja az Android One családnak, ami azt jelenti, hogy a kiadástól számítva három éven keresztül havi biztonsági javítások, és két éven keresztül szoftverfrissítések érkeznek a készülékekhez.

Az Android 10 már a második nagy OS-frissítés a készülékekre, ez is igazolja a HMD Global tételmondatát, mely szerint a telefonjaik idővel egyre csak jobbak és jobbak lesznek. A független magyarországi forgalmazásban vásárolt készülékek január 21–22-én kapják meg az új rendszert, a szolgáltatóknál vásárolt telefonok esetében a szolgáltatók jóváhagyását követően lesz elérhető az Android 10.

Az új rendszer több új funkciót is elérhetővé tesz, mint a gesztusvezérlés, az okosválasz, a fókusz mód és a digitális jólét szempontjából fontos family link.

(Forrás: itmozaik.co.hu;gamerguru.co.hu | Kép: pixabay.com)