Jump to content

Okosóra a ráadás a Mate 20 mobil hazai előrendelőinek

2018. 10. 27. 14:00

A Huawei itthon is bemutatta legújabb csúcskészülékét, a Mate 20-at és a Mate 20 Pro-t.

Az új okostelefonokat mindössze tíz nappal ezelőtt mutatta be Londonban a vállalat. A készülékek a Huawei első olyan okostelefonjai, amelyekbe az új Kirin 980 processzor és dupla neurális számítási egység is került.

A Mate 20 Pro az úgynevezett „MI Mester” funkciónak köszönhetően minden eddiginél több, összesen mintegy 1500 helyzetet és több mint 5000 tárgyat képes felismerni és ezeknek megfelelően választja ki a legoptimálisabb kamera beállításokat.

A mesterséges intelligencia a fotózás mellett kiemelten támogatja az okostelefon videós képességeit is: az MI Mozi mód segítségével módosítható és átszínezhető a felvételek háttere, valamint a fény- és kontrasztbeállítások is.

Hima_Blue_Front_Unlock

Az előrendelési időszakban a gyártó egy – a Mate 20 szériával egy időben bemutatott – Watch GT sportórát ad a vásárlóknak.

A sportóra 1,39 hüvelykes, 454×254 AMOLED kijelzőt kapott, melyen nyomon követhető az óra tulajdonosának sporttevékenysége akár földön, vízen és levegőben is. A beépített fitness-coaching funkció folyamatosan méri és elemzi a szívműködést, a TruSeen 3.0 pulzusmérő technológia aktív és nyugodt állapotban is követi a felhasználó pulzusszámát. Az úgynevezett “sport módot” használva a Huawei Watch GT figyelmezteti a felhasználót az edzés intenzitásának növeléséről egy előre beállított célsebesség-intervallum alapján, „pihenő módban” pedig automatikusan figyeli és rögzíti a felhasználók nyugalmi pulzusszámát.

Alváskor az emberi szem számára láthatatlan szenzorokkal monitorozza a felhasználó szívritmusát, ezáltal teljesen zavartalan élményt kínál.

Nagyteljesítményű akkumulátorának köszönhetően egyszerre képes működtetni a három legfontosabb műholdas navigációs rendszert (GPS, GLONASS, GALILEO), ami pontosabb helymeghatározást tesz lehetővé.

A 46.5mm átmérőjű kör alakú kijelző, és a hagyományos órákból ismert dupla koszorú hozza a klasszikus órák kinézetét. Energiatakarékos algoritmusának köszönhetően a készülék akár két hétig is zavartalanul képes működni, a hosszú távú használatra pedig a készülék DLC gyémántszén-bevonata tesz ígéretet.

(Forrás: itmozaik.co.hu;hirado.hu | Kép: hirado.hu; pixabay.com)