Jump to content

Mostanra 8 millió dollárt hozott a Pokemon Quest

2018. 08. 14. 16:28

Talán eredetileg a Pokemon Quest csupán másod hegedűs szerepre lett teremtve a Pokemon Go után, de ez nem akadályozta meg abban, hogy több mint 8 millió dollárt hozzon, nem egészen 1 hónap alatt.

Nincs még 30 napja se, hogy a Switch-re és mobilra kiadott, free-to-play Pokemon Quest megjelent, de már most elkönyvelhetjük, hogy az ez idő alatt megtermelt 8 millió dolláros bevételével (viva la mikrotranzakció) egy igazi siker.

A Pokemon Quest hihetetlen bevételi adatairól szóló híreket a SensorTower hozta, aki még azt is hozzátették, hogy ezek a számok még lenyűgözőbbek, ha figyelembe vesszük, hogy ebben nincs benne a játék Nintendo Switch verziójának a része, amiről tudni lehet, hogy közel 1 millióan töltötték le.

A SensorTower becslése szerint napi 30 000 dollárt hozhat a Pokemon Quest. Érdemes megjegyezni, hogy az IOS platformon történt a költések 66 százaléka. Becslések szerint, mintegy 8 millióan szedték le a játékot az Apple platformjáról.

Ha esetleg még nem hallottunk volna róla, a Pokemon Quest egy egyedi RPG stratégia egy a Minecraft érára emlékeztető stílussal megspékelve. Felfedezés, harc, szintlépés, ugyanakkor ez a játék mégis nagyban különbözik az eddigi Pokemon játékoktól. Ha tehetjük, akkor feltétlen próbáljuk ki!

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)