Jump to content

QR kóddal bővül a LinkedIn fegyvertára

2018. 06. 28. 14:41

Két új funkciót mutatott be a LinkedIn, ami jelentősen megkönnyíti majd a felhasználóinak életét. Az egyik ilyen, hogy mostantól akár QR kód segítségével is megoszthatják a profiljuk.

A LinkedIn mostantól engedi, hogy QR kódok segítségével kapcsolódjunk. A LinkedIn alkalmazásban elhelyeztek egy QR kód ikont a Home fül keresőjében, ahol egy QR leolvasó mellett ott láthatjuk majd a saját QR kódunk is. Mások kódját leolvasva vagy képként feltöltve a telefonunkról használhatjuk, hogy elérjük egyes felhasználók profilját, illetve a saját kódunkkal megoszthatjuk a saját profilunkat másokkal.

A másik újdonság a LinkedIn oldalán az un. „See Translation” gomb a posztoknál, amik megjelennek a LinkedIn hírfolyamában. A fordítások mögött a Microsoft Text Analytics API áll, azaz ugyanaz a technológia, ami a Bing, a Skype, az Office és a Twitter fordításai mögött is. A felület így több, mint 60 különböző nyelvet támogat.

A QR kód funkció már elérhető iOS és Android rendszerekről. A fordító funkció viszont még csak az asztali és a mobil web verziónál lászik. Az iOS és Android alkalmazásoknál csak a következő hetekben kerül implementálásra.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)