Jump to content

Hamarosan más alkalmazásokhoz is utat nyit majd a Snapchat bejelentkezés

2018. 05. 30. 09:56

„Log in with Snapchat” – eddig ez a felírat elkerülte a világot, de ez a közeli jövőben változhat. A hírek szerint fejlesztői készletet tervez kiadni a Snapchat.

A TechCrunch értesülései szerint a Snapchat saját fejlesztői platformot kíván beinditani Snapkit néven, amivel külső fejlesztők számára utat nyitnának, hogy Snapchates bejelentkezési opciót adjanak hozzá a saját alkalmazásukhoz. Emellett a kit a Snapchat kamerájának használatát is lehetővé tenné a fejlesztőknek, ahelyett, hogy létrehoznák a saját, kevésbé fejlett változatukat. Ha ezt válasszák, akkor a felhasználóik hozzáférnének a BItmoji avatárokhoz is az alkalmazásaikon keresztül.

Ahogyan azt a cikk is megjegyzi, ez a fejlesztői készlet segíthet a Snapchatnek új követőket szerezni, illetve visszanyerni azokat, akiket az Instagram Stories miatt veszített el. Hovatovább ha a fejlesztők ráharapnak a dologra, akkor a Snapchat bejelentkezés alternatívát jelenthet majd a Facebookkal való bejelentkezésre, különösen azoknak, akiket aggaszt, hogy az utóbbi idők eseményeinek fényében a Facebook képes-e megfelelően védeni a személyes adataikat. Egyelőre arról nem esett szó, hogy kezdetnek mely alkalmazások tennék lehetővé a Snapchattel való bejelentkezést, de minden bizonnyal nem kell már sokat várni, hogy kiderüljön.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)