Jump to content

Inkognitómódon dolgozik a YouTube az Androidos appjához

2018. 05. 15. 23:37

Egy az Android alkalmazásának szánt inkognitómód tesztelésén ügyködik a YouTube, ami nagyobb dolog, mint amilyennek elsőre hangzik.

Hogy miért is érdemes figyelni a YouTube készülő inkognitó módjára? Nos, nem ez lenne az első olyan szolgáltatás, aminek a fejlesztői felismerik, hogy néha a felhasználóik lehet szeretnék megtartani maguknak a böngészési előzményeiket és privát szörfölni. A Google Chrome, a Chromecast, a SwiftKey és a Gboard keyboard alkalmazások már fel is vértezték magukat ilyen védelmi opcióval, így nem meglepő, hogy a YouTube is követi a trendet, de azért egy ilyen nagy játékos mellett még se lehet elmenni szó nélkül.

A neten való szörfölés egyre inkább felhasználóbarát környezetben zajlik, de ehhez minden kattintásunkat botok követik, figyelik merre járunk, milyen videókat nézünk, amit ha be vagyunk jelentkezve a YouTubeba, akkor vissza is nézhetünk az előzményeinknél. Ez hasznos is, hiszen így egy algoritmus ezeket az előzményeket bejárva a felhasználók számára érdekes videókat, hirdetéseket dobálhat be további megtekintésre. Másrészt nem mindenki vágyik erre, inkább megőrizné magánügyeként, hogy merre is járt, vagy csak nem szeretné, hogy az éppen megtekintett videók belekutyuljanak neki az ajánlásaiba.

Ha még nem látható számunkra az inkognitómód az Androidos eszközünkön, akkor ne aggódjunk. Egyelőre úgy áll, hogy a YouTube véletlenszerűen kiválasztott felhasználókkal teszteli, mielőtt szélesebb körben is implementálná.

(Forrás: Android Police Kép forrása: Android Police)