Jump to content

Kényelmi fejlesztést kap az Android Auto

2018. 03. 18. 16:33

Amikor az Android Auto navigációs alkalmazás elindul, akkor a Google érthető okokból letiltja a könnyű hozzáférést, hiszen a felhasználónak vezetés közben az útra kell figyelni, de mi van, ha mégis csak szükségünk lenne a telefonunkhoz való hozzáférésre, miközben vezetünk?

Mostantól ez is roppant könnyen megoldható lesz. A Google csendben hozzáadott egy finom újítást az alkalmazáshoz, aminek köszönhetően már egy egyszerű mozdulattal (felfelé csúsztatással) hozzáférhetünk a telefonunkhoz, miközben az Android Auto is aktív. Ha feltétlenül félre kell húzódnunk, hogy megálljunk ellenőrizni egy harmadik féltől származó üzenetküldő alkalmazást (vagy egy utasunk is megteheti ezt nekünk), akkor mostantól nem kell külön köröket lefutni, hogy elérhessük a home képernyőt.

Az új funkció csak úgy feltűnt minden bejelentés nélkül, szóval ne lepődjünk meg, ha esetleg még nem mindenkinél elérhető. A Google még formálisan nem jelentette be az újdonságot, mindenesetre a célja meglehetősen egyértelműnek tűnik: Olyan megoldást igyekszik biztosítani, ami egyszerre teremt könnyű hozzáférési lehetőséget a telefon alkalmazáson kívüli funkcióihoz, miközben minél kevesebb figyelmet von el a vezetéstől.  

(Forrás: 9to5google.com Kép forrása: 9to5google.com)