Jump to content

Csupa üveg a Nokia új csúcstelefonja

2018. 02. 26. 06:42

A HMD az idei MWC-re igyekezett egy-egy Nokia okostelefont hozni minden ízlésre, s bár a retro irány kapta a legtöbb figyelmet, azért a zászlóshajójuk se kutya.

A HMD legújabb csúcskészüléke a Nokia 8 Sirocco, ami szigorúan véve nem más, mint a múlt nyáron megjelent Nokia 8 egy speciális kiadása. Mármint félreértés ne essék, ez nem pusztán ugyanaz a telefon valami új funky színben. Nem. Ez kérem csupa üveg.

Nokia 8 Sirocco egy nyolcmagos Snapdragon 835 chipet, 6GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet magában rejtő, Android 8.0 (Oreo) operációsrendszeren futó készülék. Míg a Nokia 8 simán csak cseppálló volt, addig a Sircco edition IP67 víz és porálló besorolást kapott. Ez a készülék már támogatja a vezeték nélkül töltést, valamint egy kicsivel nagyobb, 3260mAh-s akkumulátort kapott. Kamerák ügyében most is kettő jár a készülék hátuljára, de a dual 13 megapixeles szenzorok helyett, itt egy 12 MP-s nagy látószögű és egy 13 MP-es 2x-es nagyításra képes kamera néz vissza ránk.

A specifikációban történt rengeteg változtatás ellenére a készülék külső designja alapjaiban véve maradt ami volt a Nokia 8-nál, kivéve, hogy a Sirocco edition-ra nézve 95% Gorilla Glass 5 néz vissza ránk.

Összeségében egy igen izmos specifikációval felvérezett, kissé kényesnek tűnő, de roppant elegáns készüléket kap, aki a Nokia 8 Sirocco-t választja. Az egyetlen komoly ellenérv, mint az ilyen csúcskészülékeknél általában, a telefon ára lehet. Nagyjából 920 dollár körül alakul majd ennek az okostelefonnak az ára, amiből 9 darab Nokia 8110 okostelefon is kijönne.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Nokia)