Jump to content

Apple telefonok hívják megállás nélkül a 911-et egy kaliforniai javítóközpontból

2018. 02. 24. 07:59

Kaliforniában, Elk Grove egyik újrahasznosító létesítményében az Apple készülékek naponta többször is a 911-et tárcsázták az elmúlt néhány hónapban, méghozzá a CBS Sacramento riportja szerint 4 hónap alatt 1600 alkalommal.

Mondani se kell, hogy ezek a hívások nem annak tudhatók be, hogy az üzemben extrém gyakorisággal és mennyiségben következtek be vészhelyzetek. Ezek a hívások tévesek voltak. Tabaly október óta Elk Grove rendőrkapitánysága 1600 ilyen véletlen sürgősségi hívást fogadott.

Ez már önmagában is gyanús lenne, de ráadásul a hívások fogadásakor a diszpécserek vagy nem találtak senkit a vonal túloldalán, vagy a háttérben beszélgető embereket hallgathattak az Apple javító központjából. Habár ez így nem hangzik tragédiának, de amikor valós vészhelyzeteket bejelentő emberek kerülnek várakoztatásra, mert a vonalat ezek a téves bejelentések foglalják, akkor már igen is gondot jelentenek.

Habár egyelőre nem tisztázott, hogy mégis mi idézi elő a véletlenszerű 911-es hívásokat, feltételezhetően az iPhone okostelefonok és Apple Watch okosórák SOS Vészhelyzeti funkciójának köszönhető. Ez a funkció attól is beindíthatja a vészhívást, ha pár másodpercig lenyomva marad az Apple Watch oldalsó gombja, vagy ötször egymás után rányom valaki az iPhone bekapcsológombjára. Előfordulhat, hogy a javítás alatt álló készülékeknél véletlen aktiválódott a segélyhívó funkció.

Az Apple azt mondta a CBS Sacramentónak, hogy tisztában vannak az üggyel és a rendőrséggel közösen dolgoznak a megoldáson.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)