Jump to content

A Samsung újjáéleszti az Opera Max alkalmazását

2018. 02. 24. 03:59

A jó hír, hogy visszatér az Opera adatmentő applikációja, a rossz hír pedig, hogy csupán Galaxy exkluzívként, így a többi Androidos elfelejtheti.

Az Opera Max egy nagyszerű mód volt, hogy nyomon kövessük, milyen alkalmazások szipkáznak adatot a háttérben és néhányat kordában tartsunk. Aztán az Opera úgy döntött, hogy lelövi az alkalmazást, de itt még nem ért véget a történet. A Samsung közbelépett, hogy megmentse az alkalmazást a nagy okostelefonos mennybemeneteltől, és újjáélesztette Samsung Max néven. A hátulütője ennek a már-már felemelő történetnek? A rajongók egy része így is elesik majd az alkalmazástól, mivel az már csak a Galaxy készülékeken fog működni.

A VentureBeat riportja szerint az alkalmazás kapott egy kis UI frissítést is, illetve vesztett is a képességeiből, például már nem támogatja a VPN-t. Helyette az alkalmazás DNS maszkolást használ, hogy elrejtse az IP címünk. A Samsung ígéretet tett rá, hogy a továbbiakban frissíteni fogja a Max adatmentő és adatvédelmi funkcióit. Az alkalmazás előre telepítve érkezik majd néhány készülékre az olyan országokban, mint  Argentína, Brazília, Indonézia, Mexikó, Dél-Afrika, Thaiföld és Vietnám.

(Forrás: venturebeat.com Kép forrása: venturebeat.com)