Jump to content

MWC 2018-on mutatkoznak majd be az új Xperia XZ2 okostelefonok

2018. 02. 23. 16:40

A Sony telefonjai nagyjából ugyanúgy néztek ki  az elmúlt években, de a jelek szerint ez az idén változni fog. Az elektronikai vállalat zászlóshajó készülékei teljesen új pofázmánnyal készülnek az idei MWC-re.

A Venture Beat szerzett néhány képet, aminek a leírásánál az Xperia Xz2 és az Xperia Xz2 Compact neveket olvashatjuk, amiket az idei MWC eseményen tervez leleplezni a Sony. Az XZ2 egy 5,7 inches kijelzővel szerelt készülék lesz, aminek a kompakt változata 5 inchet számlál majd.  Mindkét készülékben egy Qualcomm SnapDragon 845 fog ülni (elvilg ugyanaz, mint ami a Samsung Galaxy S9-esekben) és Android 8.0.0 Oreo rendszereket használnak majd.

Az XZ2 négy különféle színben lesz kapható – ezüst, rozsaszin, fekete és zöld – és 3D üveg lesz mindkét oldalán, amit egy alumínium keret fog körbe fogni. Az XZ2 fényes kivitelben készül, míg az XZ2 Compact sportos, karcolásmentes polikarbonát kivitelben érkezik. Mindkét telefonnak Gorilla Glass 5 üveg védi majd a full HD kijelzőjét.

A Venture Beat szerint egy ugyanolyan 19 megapixeles hátlapi kamerát kapnak majd ezek a készülékek, mint amilyen az XZ Premium hátlapján van, illetve a telefonok hátlapján lesz az ujjlenyomatleolvasó is. Az XZ2 3180 mAh-s akkumulátora támogatni fogja a vezeték nélküli töltés lehetőségét, szemben a kompakt változat 2870 mAh-as aksijával, ami erre nem lesz képes.

Ezek az információk még nyilván csak pletyka értékűek. A Sony hivatalosan csak vasárnap fogja bemutatni őket a 2018-as MWC-n. Addig várnunk kell, ha biztosat szeretnénk tudni. A készülékek valószínűleg márciustól lesznek kaphatók.

(Forrás: venturebeat.com Kép forrása: venturebeat.com)