Jump to content

Mintegy 29 millió Apple iPhone X fogyhatott 2017 végén

2018. 01. 27. 07:31

Korai volt az iPhone X készülékek halálát kiáltani, mert mint kiderült, egyáltalán nem is fogytak olyan rosszul, mint azt néhány elemzés sejtette.

Az iPhone X fogadtatása meglehetősen vegyesre sikerült, hát még a róla szóló hírek, s bár a cég hivatalos kimutatására még várni kell néhány napot, de úgy néz ki, hogy korai volt felfesteni azt a bizonyos ördögöt a falra. Legalábbis a Canalys elemzőcég úgy számolt, hogy a 2017-es év negyedik negyedévében az Apple úgy egy 29 millió darab iPhone X készüléket szállított le.

Ez a 29 millió iPhone X nem hangzik talán elsőre valami soknak az egész világra nézve, de ne feledjük, hogy ez csak egy negyedévre szól, illetve hogy egy minimum 999 dolláros készülékről beszélünk, amin ha a Forbes számításai helyesek, akkor készülékenként 400 dollár tiszta haszonnal már több mint 10 milliárd dollárt kerestek is. Persze a 29 millió darab sokkal kevesebb, mint amit a cég eredetileg várt volna, viszont a Canalys számításai szerint ebből 7 millió a kínai piacon kelt el, ahol az Apple egyébként is terjeszkedni szeretett volna. Talán nem lett totális világraszóló siker az iPhone X, talán nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket maximálisan, de hogy messze nem mondható bukásnak se 29 millió darabbal, az biztos.

(Forrás: macrumors.com Kép forrása: macrumors.com)