Jump to content

Az Apple nem igazán nyírja ki az iPhone X-t

2018. 01. 23. 07:46

Habár az iPhone X-nek, mint önálló modellnek minden jel szerint mennie kell, de öröksége tovább él majd az újabb Apple okostelefonokban.

Az iPhone X kapcsán egy csomó aggasztó szalagcím ütötte fel a fejét, s bár ezek változatosan fogalmaztak, de a legtöbbjük mégis csak valamilyen végzetes jövőt vázolt fel a széria számára. Holott ezen cikkek némelyike szükségtelenül drámai, de alapjaiban véve a piac igazságát beszélik el? Az elemzők becslései és kalkulációin túl nem igazán lehet tudni, hogy pontosan mennyi iPhone X-t adott el az Apple. Habár a cég következő héten esedékes kimutatásából többet tudhatunk majd meg az iPhone készülékek értékesítéséről, valószínűtlen, hogy ezeket az adatokat modellek szerinti lebontásban publikálnák. Az általános konszenzus szerint az X készülékek eladása nem volt katasztrofális, ugyanakkor nem hozta meg a várt számokat, de tegyük ezt félre, ami megtörtént, az megtörtént. Ha az Apple lemond az iPhone X-ről a jövőben (ami momentán több mint valószínű), akkor se omlik össze a világ. Igen, lehet már az idén meghal az iPhone X és nem lehet majd kapni a tavalyi modellt, de ebben az esetben biztosak lehetünk benne, hogy az Apple fel fogja tölteni egy újabb készülékkel a kínálatában keletkezett űrt.

Az X széria tehát potenciálisan egy olyan forgatókönyvnek nézhet elébe, mint amit anno az iPhone 5 és az iPhone 5c készülékeknél láthattunk. Az X széria bizonyos tulajdonságait megtartó, minden bizonnyal olcsóbban előállítható és eladható modellel pedig mindenki jól járhatna, akkor meg van értelme siratni az eredeti X modellt?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: iPhone X)