Jump to content

Project Linda: Egy laptop dokkoló a Razer okostelefonoknak

2018. 01. 09. 16:16

Ha eljön az éves CES ideje, akkor biztosra vehetjük, hogy a Razer se marad ki a mókából. A neves rendezvényen most is egy igazán formabontó technikai megoldással állt elő a csapat, amit most még csak Project Linda néven emlegethetünk.

A Razer nemrég bevetette magát az okostelefon piacra is, méghozzá egy igazi gamer készülékkel, de itt természetesen nem érhetett véget a történet. A 2018-as CES alkalmával bemutattak egy olyan Project Linda néven futó megoldást, amelybe a Razer okostelefont beültetve egy működőképes laptopot kapunk. Az okostelefon a szokványos felépítésű laptopok touchpadjának a helyére ültethető be, ahol a mobilkészülék érintőképernyőjét is használhatjuk. Az okostelefon annyira jól illeszkedik a vázba, hogy hirtelen ránézve az avatatlan szemek akár még össze is keverhetik a cég Blade laptopjainak egyikével. Persze közelebbről megnézve nehéz nem észrevenni az okostelefon fényes képernyőjét, ami a megszokott matt érintőpadokhoz képest meglehetősen elüt, viszont előnye hogy bizonyos alkalmazások és játékok esetében a gép másodlagos képernyőjeként szolgálhat.

A dokkoló egy pár USB csatlakozóval –ebből az egyik normál, míg a másik USB-C – is rendelkezik, amelyekbe bármilyen kiegészítő csatlakoztatható, amit csak szeretnénk, bár legvalószínűbb, hogy egy egérre fogjuk ellőni, ha nem akarjuk szétmatatni az okostelefonunk érintőképernyőjét. Működés közben találkozni fogunk a képernyő bal alsó sarkán helyet kapott menüvel ahonnan mindenféle alkalmazásokat és funkciókat indíthatunk el gyorsan és könnyedén. Érdekesség, hogy a 720p kamera és a mikrofon mellé a dokkolón egy 3,5mm-es audio csatlakozó is található, amivel egyébként maga a telefon nem rendelkezik.

A dokkoló egy csillogó-villogó Chroma billentyűzettel rendelkezik, amin mondani se kell, hogy lényegesen egyszerűbb lepötyögni egy hosszabb email üzenetet, nem is beszélve arról, hogy mennyivel kényelmesebb. Azon túl, hogy a dokkolóval egy teljes értékű laptop érzést kapunk, még jó néhány hasznos extrával is elő tud rukkolni. Az dokkoló teste ugyanis nem csak egy váz, ami arra vár, hogy az okostelefonunk lelke átjárja, hanem vannak saját képességei is. Tartalmaz például egy 53,6Wh akkumulátort, amivel akár háromszor is teljesen felötlhető az okostelefonunk, de tárhely szűkében se leszünk a 200GB-os adattárolójának hála. A hangokat az okostelefon hangszórói adják, ami nem nyújt ugyan valami mesteri hangzást, viszont így a Project Linda hardware egészen könnyű maradt. Az egész nagyjából egy és egynegyed kilogramm. A könnyű súly pedig rendkívül fontos egy olyan eszköznél, amit elsősorban páratlan hordozhatósága miatt kedvelhetnek majd a felhasználói.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Razer)