Jump to content

Kínába megy a Pokemon Go

2018. 01. 03. 15:23

Soha ne mond, hogy soha, avagy vannak még csodák alapon a Niantic végre valóra váltja egy régi ígéretét: Egy új partnerség révén visszatér Kínába a Pokemon Go.

Pokemon Go és kínai megjelenés? Mintha ilyen már lett volna, igaz? A mobilozók kedvenc pokémon-vadász alkalmazását úgy egy éve kitiltották Kínából, de most egy kínai kiadó, a NetEase segítségével visszatérhet.

Eredetileg a kínai hatoságok szerint azért kellett kitiltani a Pokemon Go játékot az országból, mert potenciális biztonsági fenyegetést és kockázatot jelentett, amit meg kell szüntetni, mielőtt újra engedélyezhetnék.

Mint tipikusan, a külföldi játékoknál, úgy a Pokemon Go-nál is egy helyi partnert igényelt a Kínai kormányzat. Ugyanezt a táncot lejtette el a PUBG Corp a Tencentel, hogy megkapja a játékuk az engedélyt és a hozzáférést az óriási játékosbázist jelentő kínai piachoz.

Általában a hasonló társulások valamicske játékbéli eltérésként vagy plusz tartalomként is jelentkezni szoktak. Nem lennénk meglepve, ha akadna majd néhány plusz régióexkluzív pokémon vagy hasonló a kínai kiadásban.

(Forrás: www.vg247.com Kép forrása: www.vg247.com)