Jump to content

Újévre árokba is löki a WhatsApp a Blackberry OS-t

2017. 12. 27. 12:41

A WhatsApp ezzel az évvel együtt búcsúzik az öregebb mobil operációsrendszerektől is, különösképpen a BlackBerry OS-től. Ne lepődjünk meg, ha jövőre már nem jön frissítés.

December 31-től a WhatsApp véget vett a BlackBerry OS-ek (beleértve a BlackBerry 10) és a Windows Phone 8.0 vagy annál régebbi mobil operációsrendszerek támogatásának. Ez még nem jelenti a világunk rendszeresen megjövendölt végét, hiszen a Facebook tulajdonába került üzenetküldő alkalmazás továbbra is működni fog a fentebb említett platformokon, csupán a felhasználók nem lesznek már képesek új fiókokat létrehozni vagy újra megerősíteni a már létezőket. Oh, és a WhatsApp szerint a felhő alapú funkcióknak is bármikor vége lehet. Talán itt az ideje váltani.

A WhatsApp egyébként már régóta szabadulni akar ezeknek az OS-eknek a támogatásától, így szinte biztosra vehető, hogy nem mennek bele egy újabb halasztásba. Egyszer és mindenkorra végezni akarnak BB OS és a Win Mobile rendszerekkel, ami teljesen érthető. Ezen a ponton a felhasználói oldalról is erősen ajánlott a váltás ezeket a rendszereket használó készülékekről egy olyan jó kis Android telefonra, amiről önfeledten folytathatjuk tovább a WhatsApp használatát.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)