Jump to content

Furcsa hangokat ad ki néhány Pixel 2 okostelefon

2017. 10. 28. 16:25

A Pixel 2 és Pixel 2 XL készülékek a Google eddigi legjobb értékelést kapott telefonjai, pedig már az első generációs modellek se szerepeltek rosszul. Mégis úgy néz ki, hogy azért itt is akadnak gondok a minőséggel.

A Google alaposan leteszteli a fogyasztóinak türelmét, de legalábbis alaposabban, mint az okostelefonjait. Az új Pixel 2 és Pixel 2 XL telefonokkal kapcsolatban egymás után jönnek az olyan apró kellemetlenségekről szóló hírek, amik aztán együtt szépen visszafoghatják majd a készülékek eladását. A telefonok furcsa burn-in és színmegjelenítési problémái után újabb aggasztó megfigyelésekről számltak be a készülékek tulajdonosai. Nagyjából 100 vásárló írt a Pixel termékek fórumán arról, hogy a Pixel 2, és kisebb számban a Pixel 2 XL telefonjaik furcsa kattogó és/vagy magas frekvenciájú hangot hallat a hangszórójából.

A felhasználók úgy írták le a kattogó hangot, mint egy beakadt másodosztályú vacak óra hangját, ami a telefon feloldásakor figyeltek meg. A másik zavaró éles hangot ellenben kizárólag hívások közben figyelték meg. Az NFC kikapcsolása a legtöbb esetben megoldást jelent a kattogó hangra, ami még nincs hivatalos javítás, átmenetileg megfontolandó. A sípoló hang viszont ettől függetlennek tűnik és a legtöbb Pixel 2 vásárló találkozott már vele.

Apró hibák szinten minden mai okostelefon típusnál várhatók, már csak a rengeteg funkció miatt is, de egy ilyen egyébként kiváló és nem utolsó sorban drága telefonnál kissé csalódást keltő, hogy ennyi féle és ilyen gyakoriságban jelentkező hibákkal találkozunk. Ez persze nem változtat azon, hogy a Google Pixel 2 é Pixel 2 XL telefonok momentán a piac legjobb készülékei közé tartoznak, de reméljük, hogy a Google tanult a Samsung hibájából és hamar megoldást talál ezekre a hibákra.  

(Forrás: engadget.com / thenextweb.com Kép forrása: thenextweb.com)