Jump to content

Mostantól bármilyen fájlt megoszthatunk a WhatsApp-on keresztül

2017. 07. 14. 11:17

A legújabb WhatsApp frissítés kicsit tágított az üzenetküldő alkalmazás repertoárján. Kezdetnek az eddig PDF-re korlátozott dokumentum küldés helyett, mostantól bármilyen fájltípust megoszthatnak egymással a felhasználók.

A megosztható fájlok legfeljebb 100MB méretűek lehetnek a WhatsApp hivatalos weboldala szerint, de érkeztek hírek, miszerint az iPhone felhasználók egy kicsivel nagyobb fájlokat is el tudtak küldeni.

További újdonság, hogy mostantól az összes képünk és videonk látható lesz az alkalmazáson belül egyetlen egy ujjmozdulattal, ha pedig egyszerre több képet szeretnénk küldeni, akkor azok egy galériába lesznek csoportosítva, aminek az indexképén csak öt kép lesz látható, illetve, hogy hány további fotót küldtünk már el.  A WhatApp egyúttal felhagy a képek tömörítésével, így az eredeti érintetlen minőségükben küldhetjük őket tovább. Másik hasznos dolog, hogy egy szöveg megformázáshoz mostantól elég csak rányomnunk és rajtatartani az ujjunk. Ekkor megjelennek a formázási eszközök, amikkel pillanatok alatt személyre szabhatjuk az üzenetünk.

Ezek éppen csak a legutóbbi változtatások. A WhatsApp tavaly elérhetővé tette a videohívásokat, az idén év elején pedig a kétlépcsős azonosítási rendszert vezették be. Ezeket  Snapchat-szerű státusz frissítések, Siri integráció és fotó filterek követték.

Az új frissítés jelenleg csak az Android és az iOS rendszerekre terjed ki.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Whatsapp)