Jump to content

A Samsung nem adja fel – visszatér a Note 7 okostelefon

2017. 06. 28. 13:27

Biztonságosabb akkumulátorral és a Bixby nevű mesterséges intelligenciával újra piacra dobja a Note 7 okostelefonokat a Samsung.

A Note 7 újragondolt kiadása július 7-én kerül ki a boltok polcaira, Dél-Koreában. A Samsung jelezvén, hogy ez azért már nem az a lángrakapós tavalyi okostelefonja, a Note 7 FE márkanévvel látta el az új készülékeket. Azt ígérik, hogy ezekben már egy biztonságosabb akku kapott helyet, ami szép és jó, de nem biztos, hogy ez önmagában sokakat meggyőzne arról, hogy a Note 7 FE egy jó választás. Elvégre a legtöbb telefonnál alap elvárás, hogy ne robbanjon fel az akkumulátora.  Sebaj a Samsungnál erre is gondoltak és úgy döntöttek, hogy a Galaxy S8 modellekkel bemutatkozott Bixby nevű mesterséges intelligenciát is hozzá adják a Note 7 FE készülékek repertoárjához.

A Wall Street Journal szerint a Note 7 FE készülékek újrahasznosított Note 7 modellekből születnek néhány javított komponens hozzáadásával. A Galaxy Note 7 'Fandom Edition' csak limitált mennyiségben lesz elérhető. A WSJ forrásai szerint mintegy 400 000 FE készüléket terveznek a piacra dobni, amiből egy kisebb készlet elejéig Dél-Koreán kívülre is jutna.

A Note 7 FE valamiféle kárpótlásként is felfogható, illetve megoldást jelenthet azoknak, akik nem bírják kivárni a Note 8 telefonok augusztusban esedékes megjelenését. A Note 7 FE várhatóan csupán 600 dollár körül áron kerül majd a piacra, ami szintén egy pozitív érvként szólhat a készülék megvásárlása mellett.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: cnet.com)