Jump to content

Find My Device – Új név egy régi Android funkciónak

2017. 05. 18. 14:53

Viszlát Android Device Manager és helló  Find My Device. Nem kell megijedni, a funkció változatlan, csak már más néven kell majd keresni.

Először 2013-ban mutatta be a Google az Android Device Managert és azóta is rendszeresen frissíti. A mostani  névváltoztatás a Google Play Protect részeként mutatta be a régi ismerőst, egy új néven.  Sok más új funkció mellett az Android Device Manager mostantól a Google Play Protect részeként érhető el Find My Device néven. A változtatást a Google Play Protect bemutatása alatt mutatták be az idei I/O rendezvényen.

Az alap funkció hasonlatos ahhoz, amit az iOS felhasználók Find My iPhone néven ismernek. Megcsörgethetjük a telefonunk, hogy megtaláljuk vagy távolról lezárhatjuk, letörölhetjük a készülékünket.  Talán mondani se kell, hogy ez mennyire hasznos, ha attól tartunk, hogy illetéktelen kezekbe került a készülékünk. Okostelefon felhasználóként, jobb ha mindenki észben tartja ennek a funkciónak a létezését. Az alkalmazást erről a linkről érhetjük el a Google Play Áruházon keresztül.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: enggadget.com)