Jump to content

Samsung Galaxy S8 – Az első telefon Bluetooth 5.0-al

2017. 03. 31. 11:59

Nem kell tovább várnunk, hogy láthassuk az első Bluetooth 5.0 támogatással rendelkező telefont és alig egy hónap múlva már a miénk is lehet egy.

Amikor a Samsung közzétette a legújabb csúcstelefonjának a specifikációját, akkor annyira mindenki az asztali móddal volt el, hogy nem is igazán figyeltünk fel egy másik érdekességre, amivel ez a telefon túltesz a jelenleg piacon kapható konkurens készülékeken. A Samsung Galaxy S8 az első olyan telefon, ami már Bluetooth 5.0 protokollt használ. Ettől gyorsabb és erősebb kapcsolatot remélhetünk, mint az előző Buletooth 4.2-től. Ha minden igaz, akkor az új szabvánnyal kétszer gyorsabb Bluetooth kapcsolatot kapunk, miközben a hatótávolság megnégyszereződik. Mondani se kell, hogy ez milyen hasznos lesz, már majd persze amikor elterjed a technológia.

Ahogy az előző Bluetooth szabványoknál, úgy az 5.0-nál is erősen függni fog a támogatás kihasználtsága attól, hogy a piac milyen ütemben reagálja le készülékekkel. Azt is érdemes tudni, hogy a mostani 5.0 nem biztosít semmivel se jobb hangzást a headseteknek vagy más vezeték nélküli audionak. Aki ilyen fejleményre éhezik, annak várnia kell 2018-ig. Azért az 5.0 ott van a Galaxy S8-nál. A Samsung készen áll, aztán néhány hónap és talán már valós hasznát is láthatjuk a dolognak.

A Samsung Galaxy S8 április 28-tól debütál a boltok polcain. Előrendelésre már az S8 és S8 Plus modellek is elérhetőek.

 
(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)