Jump to content

Hajoljon vagy sem az a kijelző?

2016. 12. 28. 11:57

Amikor 2015-ben a Samsung implementálta a két oldalán lekerekített kijelzős ötletét a Galaxy sorozat telefonjaiba, akkor még a legtöbben csak a szánk szélét húztuk. Mára meg..

A hajlított képernyős telefonokra a tech szakma első reakciója nagyjából az volt, hogy szép-szép, jól mutat a konferencián, de otthonra nem kéne. A legtöbben azt kifogásolták, hogy igazából nem ad hozzá új funkciót ez a változtatás a telefonokhoz, sőt még talán nehezebben kezelhetővé is teszi őket. Itt még a hajlított képernyős mizéria nem tűnt többnek, mint egy érdekes, de valószínűleg gyorsan felejtőssé váló újdonságnak.

Aztán eltelt pár év és napjainkban valahogy még mindig tényező a hajlított képernyő. A Samsung Galaxy Note 7 a fellángolási szeszéjeitől eltekintve az egyik legjobb dizájnú telefon volt a teljesen szimmetrikus (elől-hátul lekerekített) felépítésével, amit addig csak láttunk. A kínai gyártók pedig azóta követték a mintát és elkésztették a saját verzióikat. A jelek szerint még az Apple is beszállt a lekerekítős vonatozásba és az iPhone 8 kijelzőjén ennek már látni is fogjuk az eredményét.

Ez lenne hát a jövő? A standard telefonok kora lejárt és mindenki áttérne az első ízében haszontalannak és kényelmetlennek ítélt hajlított képernyős telefonokra? Igazából érdemes összetapogatni néhányat a hajlított képernyős kategóriában versenyző telefonok közül és megfogjuk érteni a dolgot. A Galaxy S7 Edge, a Huawei Mate 9 Pro vagy a Xiaomi Mi Note 2 kifejezetten kényelmesen terül el az ember tenyerébe, hogy csak néhány példát említsünk. Ezek a telefonok legalább olyan szépek és jól kitalált tervezésűek, mint a Note 7, csak ezek nem kapnak lángra (gyors lekopogtam).

(Forrás: forbes.com kép forrása: igophones.com)