Jump to content

Telefonunk kijelzőjéhez igazítaná az e-mailjeink méretét a Google

2016. 09. 15. 16:00

A legtöbb webes üzenetküldési formátum az asztali gépekre van szabva, de a Gmail kitalált nekünk valamit ami telefonon is jól fog mutatni.

Ugyan nincs semmi akadálya, hogy a kacifántosabb kialakítású leveleket is megtudjuk tekinteni a telefonunkra telepített Gmail applikációval, de a lehetőség nem egyenlő azzal, hogy szeretnénk is. Mennyivel kényelmesebb lenne egy rögtön a mobilunk kijelzőjéhez igazított formátumban olvasgatni a levelinket, nem igaz? Erre már nem is kell sokat várnunk, feltéve, hogy Gmail felhasználók vagyunk. A Google bemutatott egy új üzenetküldési dizájnt, ami támogatja azt az adaptív technológiát,aminek köszönhetően a Gmail applikációval megnyitott elektronikus levelink automatikusan a képernyőnk méretéhez fognak igazodni.

A változások lehet sokáig fel se fognak tűnni, csak ha belefutunk egy olyan e-mailbe, amit egyébként félretennénk, hogy „oké, ezt majd, ha géphez kerültem”, akkor fogjuk örömmel tapasztalni, hogy sokkal könnyebben olvashatjuk el az adott üzenetet vagy kattinthatunk rá egy-egy linkre  

(Forrás: gmail.googleblog.com Kép forrása: gmail.googleblog.com)