Jump to content

Az Apple kiadta az új iOS 10-et és watchOS 3-at

2016. 09. 14. 15:00

Már nem kell többé tesztegérkének állni, ha kiszeretné próbálni az Apple szoftvereinek legfrissebb verzióját. Elkészült az iOS 10 és watchOS 3.

Az új iOS legnagyobb vívmánya a kommunikáció területén elért fejlődés. Új üzenetküldő alkalmazást kapott, amiben kézzel rajzolhatunk képeket, titkos üzeneteket és matricákat küldhetünk, hogy csak néhányat említsünk a megannyi újítás között. Siri is okosodott. Már harmadik féltől származó applikációkat is képes lesz kezelni, illetve a térkép program felhasználói felülete sokkal praktikusabb lett, akárcsak a Music és Home app.

Ami pedig a watchOS3-at illeti egy nagyobb átgondolt átalakítás eredményeit láthatjuk. A kedvenc applikációink nem csak gyorsabban fognak betöltődni (legalábbis még a memóriában tároljuk őket), de az oldalsó gomb eredeti funkciója is megváltozott és a kontaktok helyett már ezeket a favorizált programokat fogja előhozni. Az megújult rendszerrel könnyebben és gyorsabban férhetünk hozzá a beállításokhoz, küldetünk kézzel írt üzeneteket vagy oszthatunk meg tevékenységeket némi extra motivációért.

Az Apple TV rajongók se maradtak ki a buliból, bár az őket érintő változások nem olyan drámaiak. Az új tvOS 10 frissítés elsősorban az új dark mode bevezetését tudja felmutatni, ami a késő esti filmezéseknél fog jól jönni szemkímélő mivoltának köszönhetően.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: apple.com)