Jump to content

Nagytakarítás lesz az Apple áruházban

2016. 09. 05. 10:00

Az Apple elhatározta, hogy rendet tesz online áruházának virtuális polcain. A haszontalan, diszfunkcionális vagy egyszerűen csak népszerűtlen applikációk ki lesznek kukázva.

Az elavult, elfelejtett, sose volt jó semmire vagy csak időközben használhatatlanná vált appokat szépen kisöpörgeti az Apple az App Store oldalairól. A rendrakás szeptember 7-én kezdőik. Azok az applikációk, amik nem indulnak el indításkor instant mennek a levesbe. Az Apple felfogja venni a kapcsolatot a fejlesztőkkel és informálni fogja őket a lehetőségekről. Ezt követően a fejlesztőknek 30 napjuk áll majd rendelkezésre egy frissítéssel előállni vagy a programjukból haleledel lesz.

Az applikációk, ha már egyszer letöltöttük őket működni fognak és az applikációban lefoglalt nevünk és vásárlásaink is megmaradnak a fejlesztők szerverein, csak az App Store-ból kikerül a program.

Az Apple továbbá tervezi, hogy megszabadul a hosszú és spamszerű app nevektől, derült ki a TechCrunch riportjából. Szeptember 7. után maximum 50 karakter hosszú lehet egy app név és ez a frissítésekre is vonatkozik.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: techcrunch.com)