Jump to content

Jön az iOS 10 – Szebb és okosabb lesz az új mobil OS

2016. 06. 15. 13:00

2016-os WWDC-n mutatta be az Apple a mobil operációsrendszerének legújabb változatát az iOS10-et, ami sokkal nagyobb volumenű frissítés lett, mint azt vártuk.

Az iOS 10 igazi megújulás lesz. Szebb felületeket kapunk és fejlesztett 3D Touch funkciót. Az alkalmazásokkal gyorsan és egyszerűen kommunikálhatunk anélkül, hogy megnyitnánk őket vagy akár a telefonunkat fel kéne oldani. A fotók között már név és hely alapján is kereshetünk hála az arc és objektum-felismerésre képes applikációnak. A térkép szoftver is kicsit letisztultabb és könnyebben kezelhető lesz.

Siri sokkal okosabb lesz. Autót hívathatunk vele az Uber vagy a Lyft appon kerezstül, képeket kerestethetünk vele a Pinterest vagy a Shutterflyhoz hasonló alkalmazásokból, de még az edzési tervünket is menedzselheti nekünk a Runkeeper appból. Siri még arra is képes lesz, hogy hang parancsra fizessen annak, akinek mi szeretnénk.

Természetesen Siri a pötyögésben is jobb segítség lesz. Ez azt jelenti, hogy több és jobb javaslatokat add majd a QuickType funkció, ráadásul több nyelven is, mint korábban.

Az egyik legjobb hír, hogy ráadásul Siri elérhető lesz a külsős fejlesztők számára is, így hamarosan ennek gyümölcsét is élvezhetik majd a felhasználók.

Az iOS 10 most még csak a fejlesztők számára elérhető, de a public béta is érkezik hamarosan, júliusban. A szoftver pontos, végleges megjelenési ideje még nem tisztázott, de valamikor az ősszel várható.

 
(Forrás: engadget.com)