Jump to content

A Facebook is szakít a BlackBerry platformmal

2016. 03. 23. 16:00

A WhatsApp után, most a Facebook is bejelentette, hogy otthagyja a BlackBerry platformját és szinte biztosak lehetünk benne, hogy többet vissza se néz felé.

Úgy tűnik a világ legnagyobb online közösségi hálózata kiábrándult a BlackBerry operációsrendszeréből. A Facebook Messenger alkalmazása többé nem fog működni a BlackBerry OS készülékekkel, beleértve az évvégén megjelenő BB10-et.

A BlackBerry persze egyáltalán nem repes az örömtől, hogy ez történik. A cég lehetőségeihez mérten próbálja megfontolásra sarkalni a Zuckerberg csapatot, még egy Twitter kampányt is indítottak ezért, de a jelek szerint eddig semmi pozitív visszajelzést nem sikerült kicsikarni a kék nagytestvértől.

Amikor a WhatsApp felfedte döntését, akkor ők azzal indokolták, hogy az Android, az iOS és a Windows Phone platformok fedik le az eladott okostelefonok 99,5%-át ezért inkább ezekre fokuszálnak a jövőben. A Facebook ugyan ezzel indokolta döntését, mondván a népszerűbb platformokra akarják összpontosítani az erőforrásaikat.  Ha nem adja be a derekát senki és minden marad a jelenlegi verzió szerint, akkor is az év végéig problémamentesen használható lesz a Facebook applikációja a BlackBerry OS-t használó készülékeken.

(Forrás: engadget.com)