Jump to content

Az Apple megnyitja első európai appfejlesztő központját

2016. 01. 23. 10:00

Az Apple első Európában működő mobilalkalmazást fejlesztő központját Olaszországban tervezi megnyitni. A Nápolyba telepített centrum azonban csak az első lépés. A cég világszerte tervezi a hasonló létesítmények megnyitását.

Az alkalmazásfejlesztés még mindig jó üzlet. Ezt igazolja az Apple szándéka is, hogy világszerte iOS fejlesztőközpontok nyíljanak a nevével fémjelezve. Az első Nápolyban létrehozott szerveződés úgy fog működni, mint egy formális képzési centrum, mely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy megtanulják mindazt, ami az Apple szerint a sikerhez kell az app-piacon. Amennyiben a Nápolyi központ sikeres kísérletnek bizonyul (és miért ne lenne így) a cég szándékában áll több hasonló csoport létrehozása is.

Bár rengeteg fejlesztői kurzus érhető el már most, egy Apple által jóváhagyott, valamint a nevével fémjelzett képzés valószínűleg még így is versenyképes és magára tudja vonni a terület után érdeklődő programozók figyelmét. A program segíthet emellett abban is, hogy több programozó válassza az iOS platformra való fejlesztést karriercéljául, mely szintén az Apple malmára hajthatja a vizet.

Az Apple szerint az App Store már 1,4 millió munkahely létrehozásában segített és a fejlesztők 10,2 milliárd eurót kerestek vele (ez a bevétel jelenleg is folyamatosan nő), ami egyáltalán nem hangzik rosszul.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)