Jump to content

Elindult a Samsung Pay tömegközeledési szolgáltatása Koreában

2015. 12. 17. 14:00

Szép lassan ugyan, de döcögünk egy remélhetőleg szebb, jobb és úgy néz ki pénztárca mentes világ felé. Biztos lépés ennek a víziónak az irányába a Samsung Pay tömegközlekedési szolgáltatása, mely egyszerűen használható fizetési megoldást kínál taxizáshoz és tömegközeledéshez Koreában.

A Samsung Electronics új szolgáltatása a Samsung Pay Tömegközeledés tulajdonképpen a T-Money és a Cashbee fizetőeszközök összeköltöztetése egy mobil-applikációba, így az utazások és a hozzájuk kapcsolódó költségek egy helyről rendezhetőek. Legalábbis Koreában. A szolgáltatás igénybevételéhez egy egyszeri regisztrációra van szükség, melyet követően metróval, busszal vagy akár taxival is utazhatunk anélkül, hogy mindenféle alkalmazásokkal vagy kártyával bajlódnunk kéne. A fizetéshez mindössze hozzá kell érinteni az okostelefont a kártyaolvasóhoz és már rendeztük is a számlát. Igaz az utazási keret feltöltéséhez a Samsung Pay applikációt kell igénybe venni, melyre végül bankkártyáról vagy bankszámláról tudunk utalni, hogy aztán elegánsan okostelefonunkat előrántva buszozhassunk.

A szolgáltatás kétségkívül népszerűnek tűnik. A Samsung Pay augusztusi koreai indulása óta, összesen eddig 250 milliárd Koreai Won (körülbelül 62 milliárdforint) értékű forgalmat bonyolított több mint 10 millió tranzakció során.

Forrás és fotó: news.samsung.com
Írta: Szokolai József