Jump to content

A Nexus 6P kijelzőjét nem túl mókás cserélni

2015. 10. 31. 16:00

A Google új „nagy” telefonja, a Nexus 6P kijelzőjét korántsem leányálom kicserélni derült ki az iFixit híradásából, akik nemrég kísérleti jeleggel, szokásukhoz híven atomjaira kapták a Huawei által gyártott vadonatúj készülékek egyikét.

A Nexus 6P szétszerelése során a belső alkatrészek legnagyobb része, leszámítva az NFC antennát, azonnal kifordult a helyéről. A csapat számára ezután az egyes alkatrészek különválasztása nem okozott problémát, így ezek legnagyobb része minden gond és probléma nélkül cserélhetőnek, eltávolíthatónak tűnt. A dolog egyetlen hátulütője, hogy a sérült kijelző is csak erről az oldalról közelíthető meg, így gyakorlatilag a teljes telefon kibelezése után lehet csak hozzáférni. Ez főként azért lényeges, mert a kijlezővel kapcsolatos problémák a leggyakoribbak az okostelefonok meghibásodásai, sérülései közt.

Az iFixit kiemelte „nagyon nehézkes” nem megsérteni a kamera borítását a készülék felnyitása során, míg az egységes, egyetlen darabból álló „unibody” design nagyban megnehezíti az alkatrészek cseréjét. Ennek ellenére az iFixit szerint a telefon tartósnak tűnik, az akkuja hatalmas és a Google által beígért összes alkatrész becsületesen benne van – éppen csak akkor kezdődnek a gondok, ha valamit pótolni kell.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra