Jump to content

Okostelefonokat indít a Pepsi (!) Kínában

2015. 10. 13. 12:00

Nem ez az első megdöbbentő termék egy ismert cég részéről, ám be kell vallanunk, felszaladt a szemöldökünk a hír hallatán, hogy a Pepsi megerősítette: okostelefonok és kiegészítők kiadására készül Kínában az elkövetkező hónap folyamán.

A Pepsi döntéséről a Reuters számolt be, akik szerint az eddig főleg az élelmiszeriparban ténykedő vállalat nem maga gyártja majd a készülékeket, ám nevét licenszeli egy partner számára. Telefongyártókból úgysincs hiány Kínában.

Noha további részleteket még nem árult el a Pepsi, a Mobipicker szerint már azt is sejteni lehet, hogy az első készülék Pepsi P1 néven indul. A kínai blog emellett azt is tudni véli, hogy egy nem különösebben érdekes Android eszközről van szó, mely nagyjából a phablet kategóriába esik 5,5”-os kijelzőjével, 1,7 Ghz-es processzorával és 16 GB belső tárhelyével. Az egyetlen extra a Pepsi logó.

A P1 nagyjából 55 000 forintnak megfelelő összegbe kerül majd Kínában, míg a pletykák szerint a bejelentésre október 20-án kerül sor. Nem tartjuk valószínűnek, hogy a kezdeményezés eljusson Európába, ám nem lennénk meglepve, ha hamarosan a Coca-Cola is hasonló dologra vállalkozna.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra