Jump to content

Archos GranitePhone: az újabb szupertitkos telefon

2015. 10. 13. 16:00

A Blackphone nem az egyetlen olyan okostelefon, mely magas biztonságot szavatol tulajdonosának. Az Archos és a biztonságos szoftverekre specializálódott Sikur partneri kapcsolatának gyümölcse, a GranitePhone szintén szavatolja, hogy hívásaid szupertitkosak maradnak.

A Sikur által fejlesztett, teljes mértékben titkosított GraniteOS egy sima Android fölé kerül a készülékben. A promóció állítása szerint a GranitePhone a kommunikáció minden morzsáját titkosítja, beleértve a telefonbeszélgetéseket, üzeneteket, kontaktinfókat és még sok mást. Noha a rendszer magja az Android, mégis úgy tűnik, a Google szolgáltatásai nem foglaltatnak benne a dologban, még a Play Store sem. Éppen ezért a készülék aligha tűnhet vonzónak olyanok számára, akik nem helyezik a biztonságot minden más fölé.

A GranitePhone bejelentett ára 850 dollár (230 000 forint), melyért azonban csak középkategóriás specifikációk járnak. A készülékben egy Qualcomm Snapdragon 615 chip, 2 GB of RAM, 16 GB tárhely és egy 2700 mAh-es akkumulátor működik. Az 5”-is kijelző 1080p-re képes, míg a hátsó és az első kamera 16 és 8 megapixeles.

A piac legtöbb fogyasztóját ezek a specifikációk egy cseppet sem hozzák lázba egy ilyen árcédula mellett, ám a GranitePhone titkosításával igyekszik eladni magát. Sajnos az eszköz által nyújtott élményről vajmi keveset tudunk, így a Sikur bemutatója előtt nem szolgálhatunk infókkal.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra