Jump to content

Sony Xperia Z5 Premium 4K kijelzővel

2015. 08. 31. 14:00

A Sony következőként érkező Xperia Z5 zászlóshajója az első okostelefon lehet 4K kijelzővel, ha hihetünk a Clubic.comon található kiszivárgott videónak. A felvétel során a Sony marketing igazgatója beszél a készülékekről.

Az Xperia Z5 egy 5,2”-os normális és egy 5,5”-os „Premium” változatban kerülhet piacra, melyek közül főként a nagyobb modell az izgalmas. A 4K kijelzőn kívül - mely 800 ppi-t jelent ennél a méretnél – a készülék 23 megapixeles kamerával, 0,03 másodperces autofókusszal és 5-szörös digitális zoommal rendelkezik. Az új zászlóshajó egyaránt víz- és porálló, akárcsak az Xperia Z3+, azzal a szerény különbséggel, hogy ezúttal a micro-USB is biztoságos dugasz nélkül is.

A teljesen fémmel borított készülék a Sony szokásos designjának kézjegyét viseli magán egy gravírozott Xperia logóval a prémiumérzésért. A Z5 a Sony első ujjlenyomat-olvasóval ellátott készüléke, mely szokatlan elhelyezést kapott egy kicsinyke oldalsó gombon. Ami a specifikációk maradékát illeti, a korábbi pletykák alapján egy Snapdragon 810 SoCs processzor, 3 GB RAM és 32 GB belső tárhely az, amire számíthatunk. A kisebb Z5 szimpla 1080p-es képernyőt kap.

A videót sajnálatos módon időközben a cég kérésére eltávolították, míg a kiszivárgott információkat természetükből adódóan egyelőre nem érdemes készpénzként kezelni. A Sony valószínűleg hamarosan mindent elárul a maga idejében a berlini IFA eseménye során.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra