Jump to content

Közepes Sony készülékek 13 megapixeles szelfikkel

2015. 08. 03. 16:00

A Sony okostelefonos részlege nem éppen fénykorát éli. A divízió 16,3%-ot esett vissza a tavalyi évhez képest és lassan gyorsabban veszti el a pénzt, mint ahogy azt a PlayStation képes kitermelni. A probléma orvoslását a Sony két új középkategóriás készülék kiadásában látja.

A hónap folyamán megjelenő Xperia C5 Ultra és the Xperia M5 mindketten a képkészítésre fókuszálnak. A C5 Ultra elől-hátul 13 megapixeles Exmor RS kamerákkal felszerelten érkezik, melyek több mint szép képeket készítenek majd. Az elülső kamera 22 m-es nagylátószögű lencsét kapott a #welfie-készítők igényeinek megfelelően (csoportos szelfi), amihez egy előlapi vaku is jár. A kamerákon kívül a C5 Ultra egy nyolcmagos 1,7GHz-es processzorral, 6”-os 1080p kijelzővel és 2930 mAh-es akkuval érkezik, mely a Sony szerint egyvégtében két napig húzza.

Az M5 ehhez képest a páros fiatalosabb tagja a maga 2GHz-es MediaTek X10 processzorával, 3 GB RAM-mal, 5”-os 1080p kijelzővel és IP65/68 víz- és porálló képességeivel. A hátoldali főkamera itt már egy 21,5 megapixeles Exmoor RS szenzor, mely akár 4K videófelvételre is alkalmas és ugyanolyan gyors autofókusszal bír, mint 13 megapixeles előlapi testvére. A 2600 mAh-es akku a készülék számára ugyanazt a két napot biztosítja, mint a C5 Ultrának sajátja.

Mindkét készülék Android 5.0 Lollipoppal jelenik meg, microSD-kártyával bővíthető és világszerte pár hónapon belül vélik elérhetővé, ám az árakról még semmi biztosat nem tudunk.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra