Jump to content

Az LG 1,2 centet profitált minden telefonból idén

2015. 08. 01. 16:00

Az LG legfrissebb anyagi helyzetéről szóló jelentése jól tükrözi, mennyire kemény a játék a mobil eszközök piacán ma. A számok magukért beszélnek.

Egyfelől az LG Mobile 8,1 millió LTE okostelefont adott el, mely eddigi legjobb eredményük. Másfelől azonban kevesebb préium modell fogyott Koreában és rengeteget költöttek zászlóshajójuk, a G4 felfuttatására az Apple, a Samsung és más rivális cégek ellenében. (A vállalat ezek közül az Apple-t emelte ki első helyen, ugyanis szerintük az iPhone sikere fájt a legjobban a nekik ebben a negyedben.) A végeredmény? Mintegy 200 millió wont, azaz 50 millió forintot profitált a cég. Ez egy-egy készülékre lebontva 1,2 centet avagy 3,5 forintot jelent. Az LG G4 azonban még csak pár hónapja jelent meg, így a cég reménykedik abban, hogy a következő negyedben jobban zár majd.

Az okostelefonos hírek mellett az LG szórakoztató elektronikával foglalkozó részlege is arról számolt be, hogy világszerte szerény kereslet van LCD tévére, így a bevételek 22,7%-ot estek, ami 3,93 ezer milliárd wont, azaz 1 ezer milliárd forintot jelent. A cég szeretne kitartani 4K OLED készülékei mellett, ám tervben van már, hogy a kínálatot olcsóbb, újabb darabokkal egészítse ki hamarosan.

A negyedév során az LG összesen 7,6%-os visszaesést mutathatott fel, míg bevételei 45 százalékkal múlták alul tavaly ilyenkorit, mindössze a cég háztartási eszközökkel foglalkozó részlegének köszönhető, hogy az LG nem veszteségesen zárta az elmúlt három hónapot.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra