Jump to content

Moto X Play: a Style megfizethetőbb unokatesója

2015. 07. 29. 13:00

Azt vártuk volna, hogy a Motorola felfrissíti a Moto X sorát és kissé megújítja a kiválóan fogyó Moto G-t, ám arra nem számítottunk, hogy azoknak is jut egy nagy kijelzővel rendelkező készülék, akik esetleg szerényebb keretből gazdálkodnak. Az új vízlepergető Moto X Play azonban pont ezt a hiányt tölti be.

A Moto X Play specifikációi közt egy 1,7 GHz-es Snapdragon 615 nyolcmagos processzor, 2 GB RAM és a többihez képes kicsivel kisebb 5,5” full HD kijelző is akad. Ehhez egy 21 megapixeles hátsó és egy 5 megapixeles előlapi kamera társulnak a 3630 mAh-es akku mellett, mely utóbbi a Motorola szerint két egész napig bírja. Amennyiben a Droid Turbo tartóssága irigységgel töltött el, úgy a Moto X Play lehet az új kedvenc, főleg a TurboPower gyorstöltési funkció ismeretében, melynek köszönhetően a készülék seperc alatt ismét üzemképes.

Akárcsak az eredeti Moto X, a Play is 16 és 32 GB belső tárhellyel rendelkező modellekkel jelenik meg, melyek 128 GB-ig bővíthetőek microSD-kártyával. A Moto X Play repertoárjából nem hiányozhat az Android 5.1.1 Lollipop és az olyan applikációk, mint a Moto Voice vagy a Moto Assist. Amennyiben a Google legeslegfrissebb operációs rendszeréről sem szeretnél lemaradni, akkor sem kell aggódnod: a készülék az Android M frissítést is megkapja annak megjelenésekor.

Ahogy az várható volt a Moto X Play a Moto Maker személyrezsabhatóságából sem marad ki. A Motorola igyekszik árait alacsonyabban tartani, mint a konkurens zászlóshajóké, így a készülék előreláthatóan 300 fontért (130 000 Ft) lesz kapható Angliában. A Motorola megerősítette, hogy a Moto X Play Európaszerte elérhető lesz augusztustól, ám Dél-Amerika, Kanada és az USA kimaradnak az első körből.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra