Jump to content

A Sony egy „lecsupaszított” Android verziót tesztel

2015. 07. 23. 10:00

Ha valaha is gondoltál arra vágyakozva, hogy a Sony igazán leválthatná egyedi Android felhasználói felületét a Google sokkal „tisztább” és egyszerűbb élményére, akkor… lehet, hogy ideje befizetned egy skandináviai nyaralásra.

A Sony elsőként egy svéd tesztcsoport körében szeretné kipróbálni a Concept for Android elnevezésű projektjének sikerét. A „lecsupaszított” Android 5.1-át Xperia Z3 tulajdonosok számára tették elérhetővé, akik egy a Google felhasználói felületéhez nagyon hasonló dolgot próbálhatnak ki a Sony népszerű alkalmazásai és feature-jei mellett.

A tesztben résztvevő szerencséseknek lehetőségük van visszajelzéseikkel segíteni a szoftver fejlesztését. A Sony ezzel egy új stratégiai irányt szeretne megalapozni a jövő számára, melyben sokkal nagyobb tér jutna a felhasználók véleményének, így a cég fogyasztói szempontjából jelentős előrelépések felé indulhatna.

Ne bánkódj túlzottan, hogy nem jutottál hozzá a tesztkiadáshoz. A Sony megígérte máris, hogy hamarosan több országban, több készülék bevonásával folytatódik a próbaidőszak, melynek akár mi is részesei lehetünk.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra