Jump to content

A nyomás erejét is érzékelő iPhone-ok jönnek?

2015. 06. 28. 14:00

Már korábban is keringtek pletykák arról, hogy érkezni fog egy olyan iPhone, mely nem csak érzékeli az érintést, de azt is tudja, milyen erővel nyomtad a képernyőre az ujjad. A híresztelések nemrég kicsit nagyobb hitelességre tettek szert.

A Bloomberg forrása szerint az Apple már megkezdte az újonnan fejlesztett darabok előzetes gyártását, melyekben már működik a Force Touch input technológia. A komolyabb tömeggyártás sem marad azonban el sokkal az első példányok mögött. Ha minden rendben megy a fogyasztóknak szánt készülékek már júliusban potyoghatnak a gyártószalagról.

Nincs okunk feltételezni, hogy az újabb készülékek nagyban különböznek majd a most forgalomban lévőktől. A kiszivárgott információk forrása szerint a készülékek külsejükben megegyeznek gyakorlatilag az iPhone 6 és 6 Plus darabokkal egészen a 4,7” és 5,5”-os kijelzőkig. Más szavakkal: valószínűleg a tipikus iPhone „S” sorozatok kiadása következik, melyek esetében nem a külső, hanem a belső hordozza az előrelépést (ez, ha minden igaz ezúttal a Force Touch, egy gyorsabb processzor és jobb kamera lesz).

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra