Jump to content

Hőkamera a FLIR-től iOS-re először

2015. 06. 26. 10:00

Elérhetővé vált a FLIR One hőkamera második generációja iPhone-ra és iPadre, melynek első verziója az év folyamán már korábban bemutatkozott. Az Android verzióra még júliusig várni kell.

Ha utoljára 2014-ben ért el hozzád a fejlesztés híre, vagy talán még sosem hallottál róla, akkor lehetséges, hogy meglepetésként ér a dolog, ám végre megérkeztek az iOS készülékkkel működő hókamerák. Az első generációs kamera már elérhető volt iPhone 5/5s tokokkal, míg a második kiadás egy független kiegészítő önálló akkuval, mely az iOS eszközökhöz a Lightningon keresztül kapcsolódik. A kicsit később érkező Android telefonokhoz és tabletekhez gyártott kiadás microUSB-t használ majd. Emellett a hőkamera maga is fejlődőtt, így felbontása négyszerese az első generációsnak.

A hőkamerák praktikusak lehetnek, ha lakásodban keresed például különösen meleg vagy hideg pontokat, melyek csúnyán rányomják kézjegyüket villany- vagy fűtésszámládra, ám ezen kívül is gyakran hasznosak. Fejlesztőként érdemes nyitva tartanod a szemed, hiszen nemsokára érkeznek az iOS és Android SDK-k, melyek segítenek alkalmazásokat fabrikálni az eszközhöz.

A FLIR One előrendelésben 250 dollár (~70 000 Ft), míg az első változat 150 (~42 000 Ft), ha nem bánod a kisebb felbontást.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra