Jump to content

A Google segít Android készüléket választani

2015. 06. 13. 10:00

A témában kevésbé jártasként igazi rémálom a kismillió Android készülék közt válogatni, melyek mind más és mást igényt elégítenek ki. Ahelyett azonban, hogy a szakértők kritikáit kezdenéd böngészni, a Google szeretne más lehetőséget is ajánlani a döntés megkönnyítésére.

A cég nemrég elindította a Which Phone elnevezésű oldalt, mely néhány kérdésre adott válaszodból megállapítja mely eszközök felelnek meg igényeidnek, majd szükség esetén tovább szűkíti az ajánlott készülékek körét.

A leendő Android tulajdonosoknak az oldal első kérdése, hogy mire is szeretnék telefonjukat legtöbbet használni. A lehetőségek listájából három dolgot választhatsz, melyek közt a fotózástól a szocális médián keresztül az egyéni stílus kifejezéséig számos opció szerepel. (Ez utóbbi elsősorban arra kérdez, mennyire szeretnél csinos telefont.) Ezt követően a kérdések arra irányulnak, mennyi időt töltesz az egyes kiválasztott tevékenységekkel, majd választhatsz az amerikai szolgáltatók közül, aminek nincs túl nagy jelentősége. Végül megkapod az ajánlott készülékek listáját, ahol további szempontok alapján szűkíthetsz. (pl.: ár)

Noha bármivel is próbálkoztunk az ajánló minden alkalommal a zászlóshajókat kezdte tukmálni, melyek nem feltétlenül szükségesek, ha csak a hívásaidat szeretnéd rendezni, üzeneteket írnál és zenét hallgatnál a telefonodon. Ha nem a Galaxy Note Edge, a HTC One M9 vagy éppen az LG G4-ese a szíved vágya, hanem valami olcsóbb, akkor kénytelen vagy specifikusan beállítani, milyen árkategóriában gondolkodsz. Az oldal ajánlásai egyelőre nem túl specifikusak, inkább reklám jellegűek, de a későbbiekben akár hasznos segítség is válhat a Which Phone-ból.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra